YL:n kesäkuoroperinne saa tänäkin vuonna jatkoa, kun yhtyeet Kesääni, SEIM Ensemble ja Fraganciakvartetten tuovat suomalaista mieskuoromusiikkia joka niemeen ja notkoon!

Charles Barbier & Kesääni, 30.6. klo 20 Haapaveden kirkko
Ylioppilaskunnan Laulajista koostuva lauluyhtye Kesääni tuo tiiviissä paketissa mieskuorokulttuuria Haapavesi Folkeille. Konsertin oman osuutensa ohjelmistossa heillä on kansallisromantiikan helmiä Sibeliuksesta Madetojaan ja Kuulaan. Kesääni on tehnyt yhteistyötä Folk-kurssiviikon aikana laulaja & kuoronjohtaja Charles Barbierin sekä muiden lauluopettajien kanssa. Konsertissa esitetään myös kurssiviikon tuotoksia.

SEIM Ensemble
9.7. klo 18 Lauttasaaren kirkko
10.7. klo 17 Heinolan kirkko

Lähtisitkö kanssani?
Ylioppilaskunnan Laulajien riveistä ponnistava SEIM Ensemble nähdään heinäkuussa Lauttasaaressa ja Heinolassa! SEIM Ensemble on kansainvälistä kilpailumenestystä niittänyt helsinkiläinen ryhmä vanhoja ystäviä ja muusikoita. Vuonna 2021 perustetun 12 henkisen yhtyeen kattava ohjelmisto koostuu niin tunnetuista mieskuoroklassikoista kuin pirskahtelevista kevyen musiikin sovituksista. Omana erikoisuutenaan SEIM Ensemble esittää myös miesäänillä laulettua sekakuororepertuaaria. Kesäkonsertti tarjoaa laajan kattauksen sekä kevyttä että klassista mieskuoromusiikkia – niin nuorta energiaa, kesäisiä tunnelmapaljoa kuin rakastetuimpia serenadeja. Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Fraganciakvartetten
La 30.7. klo 19, Hyppeis Värdhus, Houtskar
Ma 1.8. klo 19 Jurmon kappeli

YL:n Fraganciakvartten on YL:n nykyisistä kesäkuoroista perinteikkäin, sillä tämä kokoonpano on purjehtinut ja konsertoinut Saaristomerellä jo vuodesta 2010 alkaen. Kuuden laulajan yhtye konsertoi tänä kesänä Houtskarissa Hyppeis värdhusissa lauantaina 30.7. klo 19, ja Jurmon kappelissa maanantaina 1.8. klo 19. Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy, ja kolehti kerätään perinteisesti Pidä Saaristo Siistinä Ry:n hyväksi.

Ohjelmistoon on valikoitunut merellisiä mieskuorohelmiä, tangoja ja kansansävelmiä unohtamatta. ”Kaikki paitsi purjehdus ja mieskuorolaulu on turhaa”, vahvistaa s/y Fragancian kippari ja ensemblen 1-tenori, Paraisilta kotoisin oleva Anders Jungar. ”Laulajaveljien purjehdusretki ainutlaatuisella Saaristomerellä, ja konsertit puhtaan suomalaisen luonnon hyväksi, ovat kesän kohokohta.”