YL palaa syksyllä 2021 pitkästä aikaa varsinaisen bravuurinsa pariin, kun Kullervo kajahtaa syksyllä niin Dalia Stasevskan vetämänä Sibelius-festivaaleilla kuin Jukka-Pekka Sarasteen johdolla Rotterdamissa!

Kullervo-sinfonia oli Sibeliuksen ensimmäinen suurimuotoinen orkesteriteos, joka nopeasti kulminoitui yhdeksi säveltäjän mestariteoksista. Mestarisäveltäjän ensimmäinen voimannäyte sai hahmonsa Wienissä opiskeluiden aikana vuonna 1891, ja teos valmistui jo seuraavana vuonna Sibeliuksen palauttua Helsinkiin. ”Viisiosainen, yli tunnin mittainen sinfoninen teos kertoo antisankarin legendan paatoksella ja  kansallisromanttisella arkaaisuudella. Unisonossa kajahtavan mieskuoron kalevalainen poljento ja  kaksi solistia kruunaavat massiivisen, rönsyävän ja vimmaisen teoksen. Tämän jälkeen Sibelius saattoi vain ryhtyä tiivistämään sävelkieltään.”, kuvaa Sinfonia Lahti Kullervoa omassa esittelytekstissään.

Sibelius-festivaalien avajaiskonsertissa Sibeliustalolla 2.9. klo 19 kuullaan Kullervo solisteinaan sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja baritoni Arttu Kataja, ja mieskuoro-osuudesta vastaa Ylioppilaskunnan Laulajat.  YL on mukana esittämässä Kullervoa myös myöhemmin syksyllä 12.11. De Doelen-konserttisalissa yhdessä Rotterdamin Filharmonikkojen, kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen, sopraano Helena Juntusen ja baritoni Tommi Hakalan kanssa.

Konsertit & liput

Sibelius-festivaali: Kullervo – 2.9.2021 klo 19, Sibeliustalo Lahti
Sinfonia Lahti
Dalia Stasevska, kapellimestari
Johanna Rusanen-Kartano, sopraano
Arttu Kataja, baritoni
Ylioppilaskunnan Laulajat
Osta liput nyt!

Sibelius: Kullervo –
12.11.2021 klo 20:15
De Doelen, Rotterdam
Rotterdam Philharmonic Orchestra
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Helena Juntunen, sopraano
Tommi Hakala, baritoni
Ylioppilaskunnan Laulajat
Osta liput nyt!