Ylioppilaskunnan Laulajien levy Järvi on siintävä sinipinta tarjoilee suomalaisen sekakuoromusiikin suurteoksia varsinaisen supersekakuoron esittämänä.

Ylen Kare Eskola arvioi levyä seuraavin sanoin:
Ansiokkainta levyssä on kuitenkin tekstin ehdoilla tapahtuvan musiikin kokonaistunnelma. Kansanlaulumelankolia, Aleksis Kiven kaiho ja Eino Leinon romanttinen transendenssi saavat seurakseen moniulotteista, mietteliääksi jättävää nykyilmaisua, mutta yksikään sauma ei irvistä.
Sekä soinnin että ohjelmiston ansiosta toivon, että kuorokolmikko jatkaa yhteistyötä, mutta vain silloin kun syy on riittävän suuri ja juhlava.

Järvi on siintävä sinipinta on peikkeuksellinen ja upea kokonaisuus. Levyllä kuullaan suomalaisen kuorotaiteen jättiläisiä Toivo Kuulaa ja Einojuhani Rautavaaraa täysin uudella instrumentilla tulkittuna”, sanoo kuorojen taiteellinen johtaja Pasi Hyökki.

Hyökki kertoo, että levy on omistettu 100-vuotiaalle isänmaalle. Ohjelmistoa kuultiin itsenäisyyden juhlavuonna kolmessa konsertissa, Savonlinnan oopperajuhlilla, Nuuksion kansallispuistossa sekä Helsingin Musiikkitalossa.

Kuulijalle tarjoillaan lisäksi täysin uutta suomalaista kuoromusiikkia. Jukka Linkolan teos Kuva kalliossa on sävelletty Ylioppilaskunnan Laulajille ja Tapiolan kuorolle. YL:n tenoririvistöstä löytynyt säveltäjä Juuso Vanonen on säveltänyt kappaleen lapsi-, nais- ja mieskuorolle. Vanosen Tässä on valo -teoksessa laulaa myös Akademiska Damkören Lyran.

”Ohjelmiston kantavana ajatuksena on ihmiselon kaari: valo elämän symbolina ja vesi ikuisuuden ilmentäjänä. Lasten ja aikuisten ainutlaatuisen yhteisinstrumentin sointi ilmentää omalta osaltaan tätä samaa ajatusta”, Hyökki kertoo:
”Kantaesitykset eivät ole ainoita asioita, jotka tekevät levystä historiallisen. Siihen vaikuttaa myös ainutlaatuinen kokoonpano ja poikkeuksellisen korkea taso, jota levyllä kuullaan. Supersekakuoro on nimensä veroinen, poikkeuksellinen instrumentti.”

Järvi on siintävä sinipinta julkaistiin 9.6. levynjulkaisukonsertissa Tapiola-salissa klo 18 osana Vocal Espoo -festivaalia. Hanki omasi YL:n keikoilta tai Fugan verkkokaupasta.