Ylioppilaskunnan Laulajat käväisi 1.12. pikavisiitillä Rotterdamissa järjestetyillä Sibelius-festivaaleilla. Konsertissa kuultiin niin Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia, joululauluja kuin uudempaa suomalaista mieskuoromusiikkia.

Kyseessä oli päivän mittainen pistokeikka, josta ei puuttunut vauhtia tai yllättäviä tilanteita. Amsterdamin yllä leijailleen sumun vuoksi laulajaporukkaa kuljettanut lentokone ei kyennyt laskeutumaan ajallaan ja joutui lopulta siirtymään Düsseldorfiin odottelemaan selkeämpää säätä. Sääilmiöiden muodostaman force majeuren vuoksi kahden tunnin lento venyi lähes seitsemäntuntiseksi eikä kuoro ehtinyt sovittuna aikana kenraaliharjoitukseen. Onneksi sumu lopulta väistyi ja YL ehti kuin ehtikin tuntia ennen konsertin alkua konserttipaikalle.

Konsertti sujui mainiosti ja matkajännitys karisi kuorolaisten niskoilta viimeistään, kun tunnin mittaisen konsertin päätteeksi yleisö palkitsi YL:n seisaaltaan esitetyillä suosionosoituksilla. Laulurikkaan karonkan ja lyhyesti nukutun yön jälkeen olikin jo aika palata takaisin kotiin – ilman sääilmiöiden tuomia yllätyksiä.

 


Sumuisen sään vuoksi lento myöhästyi ja matkakuoro ehti vain pikaisesti vilkaista paikat ennen konsertin alkua.