Sua etänä tervehdin!
Kun YL:n perinteisiä kesäkuorokonsertteja ei voitu sattuneesta syystä järjestää paikan päällä, sai pienyhtye Mies? Ensemble idean; Mitä jos varataan kirkko, kuvataan ja äänitetään kokopitkä konsertti ja jaetaan se virtuaalisesti? Siitä se ajatus sitten lähti, ja nyt lauluyhtye haluaa tuoda hämärtyviin syysiltoihinne tuulahduksen kesäistä laulua!

Konsertti on katsottavissa ilmaiseksi Ylioppilaskunnan Laulajien Facebook– ja Youtube -kanavilla.

Koronaviruspandemian tuomat muutokset ovat konserttien peruuntumisien lisäksi aiheuttaneet lisääntynyttä kuormitusta suomalaisten henkiseen hyvinvointiin, ja haluamme konsertillamme tukea ja tuoda esille mielenterveystyötä. Emme peri etäkonsertistamme pääsymaksua, vaan toivomme kuuntelijoiden osallistuvan keräykseemme Mieli ry:n toiminnan tukemiseksi.

Etäpäivä Kangasalla -konserttikeräykseen voit osallistua osoitteessa: https://potti.mieli.fi/oma-mielipotti/16-2822

Konsertin käsiohjelman löydät täältä.
–––
Suomalaisen ylioppilaslaulun perinteet ulottuvat pitkälle 1800-luvulle. Tuolloin laulajakakstoistikot tekivät konserttimatkoja maakuntiin kerätäkseen rahaa ylioppilastalon rakentamiseen. Viime vuosisadan alussa YL:n laulajaveljet kiersivät ja konsertoivat aktiivisesti Suomen maakunnissa. Aikana ennen radiota uusi suomenkielinen kuoromusiikki oli harvinaista herkkua – suurin osa kansasta tunsi Sibeliuksen teokset korkeintaan nimeltä. Pienyhtyeet toivat ihmisiä yhteen musiikin ääreen yli sadalla paikkakunnalla. Laulajille vähintään yhtä tärkeää oli kohdata kotimaan luonto, joka toimi myös suomalaisen taiteen kultakauden suurena innoittajana. Ylioppilaskunnan Laulajat on elävöittänyt viime vuosina henkiin yli satavuotiaan kesäkuoroperinteen tuoden suomalaista mieskuoromusiikkia joka niemeen ja notkoon. Poikkeusoloista huolimatta tänäkin vuonna kesäkuoroprojekti saa jatkoa, kun pienyhtye Mies? Ensemble tuo etäkonsertillaan ylioppilaslaulun riemua joka niemeen ja notkoon. Konsertissa on luvassa laaja kattaus nuorta energiaa, rakastetuimpia serenadeja sekä kevyen että klassisen mieskuoromusiikin helmiä.