Ylioppilaskunnan Laulajilla on huhti-toukokuussa ilo ja kunnia päästä oopperan lavalle Suomen Kansallisoopperan kanssa yhteisproduktiona toteutetussa Jean Sibeliuksen Kullervossa. Kansallisoopperan ja Ylioppilaskunnan Laulajien Kullervo kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoon.

YL:n kunniajäsen Jean Sibeliuksen läpimurtoteos Kullervo kantaesitettiin vuonna 1892. Kantaesityksen mieskuoro koostui vain osin YL:isteistä, jotka saivat tuekseen Lorenz Achtén lukkarikoulun oppilaita. Sibelius oli ilmeisesti epähuomiossa siirtänyt kantaesityksen päivälle, jolle oli jo aikaisemmin sovittu YL:n oma konsertti. Sibelius asetti teoksen esityskieltoon ja sitä alettiin 1930-luvun jälkeen esittää vasta 1960-luvulla. YL on vakiinnuttanut kansainvälisen asemansa Kullervon esittäjänä ja kiertää yhä aktiivisesti esittäen teosta ympäri maailmaa.

Kullervon roolissa nähdään baritoni Tommi Hakala ja Kullervon sisarena sopraano Lilli Paasikivi. YL esitti Kullervoa Tommin ja Lillin kanssa viimeksi helmikuussa 2016 Minnesota Orchestran kanssa Osmo Vänskän johdolla. Teoksen ohjaa Tero Saarinen.

Lipunmyynin ja lisätietoa produktiosta löydät Kansallisoopperan verkkosivuilta!