Ylioppilaskunnan Laulajat, Tapiolan kuoro ja Akademiska damkören Lyran loihtivat metsän Musiikkitaloon. Kokonaisuus yhdistää maamme tunnetuimpien kuorojen voimakkaan ilmaisun, Suomen kansallispuistoja kuvaavan valokuvataiteen sekä suomalaisen nykyrunouden. Konsertin tuotoilla ja YL:n kesäkuorojen keräämillä rahoilla hankitaan Suomeen uusi luonnonsuojelualue.

Puita ja valoa on kokonaisvaltainen taide-elämys, jonka juuret ovat syvällä runouden maaperässä. Ohjelmistossa on luvassa kolme suurta teoskokonaisuutta, joissa musiikkiin yhdistyy suomalainen luontovalokuva. Sekä musiikki että nähtävät kuvakokonaisuudet on syntynyt teosten pohjalla olevan runouden innoittamana, ja musiikillinen ja visuaalinen osuus nivoutuvat konsertissa saumattomasti yhteen.

Musiikkitalossa kuullaan kaksi YL:n tilaamaa kantaesitystä: Michael Ostrzygan Nine Echos of Ancient Trees sekä Juuso Vanosen Johanna Venhon runoihin säveltämä Tässä on valo. Tämän lisäksi YL ja Tapiolan kuoro laulavat Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kiven runoihin säveltämän teoksen Halavan himmeän alla. Konsertin visuaalisesta puolesta vastaavat Heikki Willamo, Perttu Saksa ja Tea Karvinen.

YL:n ja Metsähallituksen Suomi 100 -juhlavuonna tekemä yhteistyö huipentuu Puita ja valoa -konserttiin. Konserttia edeltää klo 14.00 mielenkiintoinen keskustelutilaisuus Luonto ja musiikki – hyvinvointia ja elinvoimaa. Tilaisuudessa aivotutkija, lääkäri, professori ja muusikko pohtivat luonnon ja musiikin hyvää tekeviä vaikutuksia meille ihmisille. Keskustelutilaisuuden jälkeen kuullaan konsertin teosesittelyt, ja kuullaan kantaesityksen säveltäjien Michael Ostrzygan ja Juuso Vanosen sekä konsertin kuvamaailmasta vastaavan, tuoreen Suomen kansallispuistot -kirjan tekijän Tea Karvisen puheenvuorot. Koko konserttielämys on luotu varta vasten Suomi100 Luonnon päivät -hankkeelle.

Puita ja valoa 30.9. Musiikkitalossa klo 16.00.
Osta lippu Ticketmasterin verkkokaupasta