Ylioppilaskunnan Laulajat, Tapiolan kuoro ja Akademiska damkören Lyran loihtivat metsän Musiikkitaloon. Kokonaisuus yhdistää maamme tunnetuimpien kuorojen voimakkaan ilmaisun, Suomen kansallispuistoja kuvaavan valokuvataiteen sekä suomalaisen nykyrunouden. Konsertti on osa Suomi100 Luonnon päivät 2017 -hanketta ja valtioneuvoston Suomi100 – hanketta.

Puita ja valoa -konserttikokonaisuus johdattelee kuulijan suomalaisen metsän siimekseen. YL:n kanssa lauteille nousevat Tapiolan kuoro ja Akademiska damkören Lyran. Ohjelmistossa on luvassa kolme suurta teoskokonaisuutta, joissa musiikkiin yhdistyy suomalainen luontovalokuva. Puita ja valoa on taide-elämys, jonka juuret ovat syvällä runouden maaperässä. Sekä musiikki että nähtävät kuvakokonaisuudet on syntynyt teosten pohjalla olevan runouden innoittamana. Musiikillinen ja visuaalinen osuus nivoutuvat saumattomasti yhteen.

Musiikkitalossa kuullaan kaksi YL:n tilaamaa kantaesitystä: Michael Ostrzygan Nine Echos of Ancient Trees sekä Juuso Vanosen Johanna Venhon runoihin säveltämä Tässä on valo. Tämän lisäksi YL ja Tapiolan kuoro laulavat Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kiven runoihin säveltämän teoksen Halavan himmeän alla. Konsertin visuaalisesta puolesta vastaavat Heikki Willamo, Perttu Saksa ja Tea Karvinen.

YL:n ja Metsähallituksen Suomi 100 -juhlavuonna tekemä yhteistyö huipentuu Puita ja valoa -konserttiin. Konsertin jälkeen järjestettävä Metsähallituksen paneelikeskustelu pureutuu satavuotiaan Suomen metsien ajankohtaisiin teemoihin otsikolla “Ihmisen hyvinvointi ja luonto”.

Puita ja valoa 30.9. Musiikkitalossa klo 16.00.
Osta lippu Ticketmasterin verkkokaupasta.