Ylioppilaskunnan Laulajat, Tapiolan kuoro ja Akademiska damkören Lyran loihtivat syyskuun viimeisenä lauantaina metsän Musiikkitaloon. Kokonaisuus yhdisti maamme tunnetuimpien kuorojen voimakkaan ilmaisun, Suomen kansallispuistoja kuvaavan valokuvataiteen sekä suomalaisen nykyrunouden. Konsertin tuotoilla ja YL:n kesäkuorojen keräämillä rahoilla hankitaan Suomeen uusi luonnonsuojelualue.

Puita ja valoa oli kokonaisvaltainen taide-elämys, jonka juuret olivat syvällä runouden maaperässä. Ohjelmistossa kuultiin kolme suurta teoskokonaisuutta, joissa musiikkiin yhdistyi suomalainen luontovalokuva. Sekä musiikki että konsertissa nähdyt kuvakokonaisuudet syntyivät teosten pohjalla olevan runouden innoittamana, ja musiikillinen ja visuaalinen osuus nivoutuivat konsertissa saumattomasti yhteen.

Musiikkitalossa kuultiin kaksi YL:n tilaamaa kantaesitystä: Michael Ostrzygan Nine Echos of Ancient Trees sekä Juuso Vanosen Johanna Venhon runoihin säveltämä Tässä on valo. Tämän lisäksi YL ja Tapiolan kuoro lauloivat Einojuhani Rautavaaran Aleksis Kiven runoihin säveltämän teoksen Halavan himmeän alla. Konsertin visuaalisesta puolesta vastasivat Heikki Willamo, Perttu Saksa ja Tea Karvinen.

YL:n ja Metsähallituksen Suomi 100 -juhlavuonna tekemä yhteistyö huipentui Puita ja valoa -konserttiin. Konserttia edelsi mielenkiintoinen keskustelutilaisuus Luonto ja musiikki – hyvinvointia ja elinvoimaa. Tilaisuudessa aivotutkija, lääkäri, professori ja muusikko pohtivat luonnon ja musiikin hyvää tekeviä vaikutuksia meille ihmisille. Keskustelutilaisuuden jälkeen yleisö pääsi tutustumaan konsertin teoksiin säveltäjien Michael Ostrzygan ja Juuso Vanosen sekä YL:n taiteellisen johtajan Pasi Hyökin johdolla.