Yksi laajimmista Suomi 100 -juhlinnoista, Luonnon päivät 2017 -kampanja käynnistyi 13. tammikuuta. Tavoitteena on saada kaikki suomalaiset juhlimaan Suomen luontoa neljänä Luonnon päivänä – kukin omalla tyylillään. Luontojuhla voi syntyä yhdessä tekemisestä, tunne-elämyksestä luonnossa, jännittävästä seikkailusta tai uusien luontokokemusten hankkimisesta. YL on mukana kampanjassa, kuten komealla lanseerausvideolla näkyy.

Luonnon päiviä 2017 on neljä. Jokaisena Luonnon päivänä on kymmeniä järjestettyjä tapahtumia eri puolilla Suomea. Mutta myös kuka tahansa voi järjestää tapahtumia, retkiä ja iloisia kohtaamisia 100-vuotiaan Suomen luonnossa. 4. helmikuuta sukelletaan talveen. 20. toukokuuta villiinnytään keväästä. 17. kesäkuuta rakastutaan kesäyöhön. 26. elokuuta juhlitaan Suomen luontoa. Tuona viimeisenä Luonnon päivänä YL ja Tapiolan kuoro esiintyvät Nuuksion kansallispuiston upeissa maisemissa.

Syyskuun 30. päivänä YL konsertoi Musiikkitalossa Puita ja valoa -konsertissa yhdessä Tapiolan kuoron ja Akademiska Damkören Lyranin kanssa. Kokonaisuus yhdistää voimakkaan kuoroilmaisun, Suomen kansallispuistoja kuvaavan valokuvataiteen sekä suomalaisen nykyrunouden.