Suurkonsertissa sinfoniaorkesteri, naiskuoro ja kaksi mieskuoroa esittelevät yhdessä ja erikseen musiikillista opiskelijakulttuuria parhaimmillaan juhlistaessaan ylioppilaskunnan 150-vuotista taivalta riemukkaassa tunnelmassa yliopiston juhlasalissa.

Illan ohjelma tarjoaa maistiaisia musiikkikorporaatioiden laajasta osaamisesta: luvassa on sekä iloista operettia, pohjoismaista tunnelmointia, mahtipontista orkesterifiilistä, modernia kuorolaulua, että klassista suomalaista musiikkia vuosisadan vaihteesta.

Tervetuloa!

Pituus noin 1,5 h. Ei väliaikaa. Konsertti juonnetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Liput 33,50/17,50€ osoitteesta Lippu.fi

Ylioppilaskunnan Soittajat (YS) on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva lähes satahenkinen sinfoniaorkesteri. YS jatkaa Suomen vanhimman sinfoniaorkesterin perinnettä suoraan alenevassa polvessa.

Vuonna 1883 perustettu Ylioppilaskunnan Laulajat on kansallinen instituutio. Maamme vanhimpana suomenkielisenä kuorona Ylioppilaskunnan Laulajat on erottamaton osa Suomen historiaa.

Akademiska Sångföreningen, ystävien kesken Akademen, on kunnianhimoinen, ruotsinkielinen mieskuoro. Suomen vanhin kuoro täyttää tänä vuonna 180 vuotta.

Lyran on vuonna 1946 perustettu korkealuokkainen, moderni naiskuoro, jonka juuret ovat suomenruotsalaisissa perinteissä. Lyran kehittää jatkuvasti suomalaista naiskuorolaulua ja pohjoismaista äänimaailmaa.